четвер, 14 лютого 2019 р.

ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ


ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ
до Ради Церков,
обласних та міських духовних рад,
Міністра освіти і науки України,
мерів міст і сіл,
ректорів вищих навчальних закладів,
директорів середніх навчальних закладів,
завідувачів дошкільних навчальних закладів,
усіх небайдужих людей

Щороку в ніч із 31 жовтня на 1 листопада в низці країн світу, у тому числі у США, відзначається хелловін (хеллоуїн), старовинне язичницьке «свято» кельтського походження. Назва Halloween походить від виразу All Hallow’s Eve, що розшифровується як All Hallowed Souls Eve – меса всіх святих або переддень Дня всіх святих.
Ще зовсім недавно цю подію широко відзначали лише в Європі та США, тепер вона набуває популярність і в Україні. У США хелловін – одна з найпопулярніших подій, що за популярністю ледве поступається Різдву Христовому.
У ніч із 31 жовтня на 1 листопада на вулицях європейських та американських міст можна побачити натовпи як дорослих, так і дітей, переодягнених у відьом, привидів та інших персонажів темних сил.
Історично хелловін є язичницькою традицією і днем окультного поклоніння. У ньому немає нічого християнського. Атрибутом події є світильник у вигляді голови з гарбуза. Діти, одягнені в страхітливі костюми, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар солодощами.
Хеловін це день торжества зла. Ця подія прославляє нечисту силу, пропагує ідолопоклонство, розпусту, бісівські ритуали. Біблія попереджує нас: "Погани, коли щось жертвують, то жертвують бісам, не Богові" (І Кор. 10:20). Хелловін швидко вкорінюється в українське суспільство. Заполоняє тих, у кого немає міцної духовної основи, а уявлення про духовність і духовний світ нечіткі і розмиті.
Хелловін крім усього іншого – це ще й великий і прибутковий бізнес. Лише у США на ньому щороку заробляють 2 мільярди доларів.
В Україні з давніми християнськими цінностями не годиться підтримувати, пропагувати та рекламувати такі заходи, як хелловін.
Просимо утриматись від організації масових заходів, пов'язаних із хелловіном.
Пропонуємо провести роз’яснювальну роботу серед дітей та молоді, показати відсутність християнських духовних засад у цьому заході, а лише бізнесову оборудку.
До цього закликають і учасники першого Всеукраїнського з’їзду педагогів із предметів духовно-морального спрямування (Острозька академія, 23-25 червня 2017 року), які наголошують на необхідності вилучення з виховних заходів закладів освіти невластивих для української християнської культури елементів, пов’язаних із ворожінням, чаклунством, магією, окультизмом, спіритизмом, які негативно впливають на психологічний розвиток дитини і формують антихристиянський світогляд (наприклад, хелловін).

Громадська рада з питань співпраці з
Церквами та релігійними організаціями
при МОН України

Всеукраїнська рада з питань виконання ухвал
першого Всеукраїнського з’їзду педагогів
з предметів духовно-морального спрямування

Немає коментарів:

Дописати коментар