четвер, 14 березня 2019 р.

Проведення уроків основ християнської етики

Методичні рекомендації  вчителям щодо проведення уроків християнської етики

1. Виводити предмет християнської етики в ширший культурологічний контекст, пропонуючи різнорідний історіософський, літературний, музичний, образотворчий матеріал, який відображає християнську духовність.
2. Наповнювати зміст уроків християнської етики українознавчим матеріалом, уникаючи інтернаціонального космополітизму при викладанні та пам'ятаючи про те, що релігійне і національне творять єдину духовну систему.
3.   Звернути увагу на мову як на духовний та культурний скарб.
4. Надавати ґрунт для інтелектуальної діяльності в галузі предмета "Християнська етика", плекати на уроках християн-ерудитів, використовуючи такі форми роботи, як дидактичні ігри, розв'язування кросвордів на духовну тематику, читання релігійної поезії.
5. Рекомендувати не обмежуватися лише Святим Письмом, а використовувати і св. Традицію Церкви, а також всю методичну багатоваріантність педагогічних прийомів при поясненні матеріалу учням.
6. Ставити на уроках християнської етики актуальні проблеми морального виховання сучасної людини, котра рухає прогрес в цивілізованому світі.
7. Для повноцінного засвоєння змісту уроків християнської етики, матеріал, яких включає велику кількість абстрактних понять, необхідно подбати про їхнє унаочнення (термінологічні словники, таблиці, карти, ікони, репродукції, .ілюстрації).
8. З метою підняття предмета "Християнська етика" на належний рівень, слід подолати примітивізм, монотонність викладання, намагатися навчати захоплююче, динамічно, виховуючи радісне християнство, пам'ятаючи слова Спасителя: "Радійте, Я ж бо переміг світ".

Немає коментарів:

Дописати коментар