понеділок, 4 березня 2019 р.

Учитель року предметів духовно-морального спрямування


ПОЛОЖЕННЯ

пропроведенняВсеукраїнського фестивалю-конкурсу
«Учитель року предметів духовно-морального спрямування»


І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» (далі – ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС) відбувається щороку в Національному університеті «Острозька академія».
1.2. Засновник та організатор ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ – науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».
1.3. З метою розширення географії ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ, організатори мають право пропонувати долучатися до його проведення, як співорганізатори, органам управління освіти різних рівнів та областей України; звертатися за підтримкою у проведенні ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ до уповноважених центральних органів виконавчої влади у галузі освіти, творчих спілок, профільних асоціацій, інших установ, організацій та приватних осіб у межах чинного законодавства. У випадку отримання такої підтримки організатори залишають за собою право поширювати подальшу інформацію про ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС із зазначенням у матеріалах відповідних співорганізаторів, спонсорів, інформаційних партнерів тощо.

ІІ. МЕТА ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
2.1. ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС має на меті привернути увагу українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який викладає предмети духовно-морального спрямування, сприяти його професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності. Результатом зростання професійної майстерності педагога стане удосконалення духовно-морального виховання дітей та молоді, успішна розбудова українського суспільства на засадах духовності й моралі.

ІІІ. УЧАСНИКИ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
3.1. До участі у ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ запрошуються вихователі дошкільних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, викладачі професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство», «Релігієзнавство», «Історія релігії», «Філософія релігії», «Психологія релігії» та ін. (далі – УЧАСНИКИ).
Запрошуються також вчителі загальноосвітніх шкіл України з основ наук, що інтегрували предмети духовно-морального спрямування у свій предмет.
3.2. УЧАСНИКИ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ беруть участь у заході на добровільних засадах.
3.3. Участь у ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ безкоштовна.

ІV. ОРГАНІЗАЦІЯ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
4.1. Для організації ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ створюється Організаційний комітет та Журі ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ.
4.2. Організаційний комітет визначає правила проведення ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ; формує банк завдань ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ; визначає дату та місце проведення; забезпечує наукову, інформаційну та технічну підтримку; оприлюднює результати (за згоди УЧАСНИКІВ).
4.3. Журі організовує перевірку робіт УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ, визначає призерів та лауреатів, проводить апеляцію.

V. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
5.1. Призери ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ визначаються окремо серед: вихователів дошкільних закладів, вчителів загальноосвітніх шкіл, викладачів професійно-технічних і вищих навчальних закладів України.
5.2. Для участі у ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ необхідно надіслати заявку, відповідно додатку № 1 до Положення, за 20 днів до проведення ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ на електронну адресу: christian.lab@oa.edu.ua

VІ. ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
6.1. Збір та обробка результатів УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ проводиться відповідно до законодавства України, що регламентує збір та обробку персональних даних. Збору та обробці підлягають прізвища, імена, по-батькові УЧАСНИКІВ, дані про їх навчальні заклади, а також відповіді на завдання ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ.
6.2. Результати ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ та інформація про переможців оприлюднюється на веб-сайтах Національного університету «Острозька академія», органів управління освітою різних рівнів, засобів масової інформації.

VІІ. НАГОРОДЖЕННЯ УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
7.1. Призери ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ отримують дипломи переможців (І, ІІ та ІІІ місце). Всі УЧАСНИКИ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ отримують грамоти лауреатів у різних номінаціях.
7.2. Переможці ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ, які займуть І, ІІ та ІІІ місце нагороджуються поїздкою до християнського оздоровчого табору.
7.3. Переможці та всі УЧАСНИКИ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ нагороджуються бібліотечками літератури на духовно-моральну тематику.

VІІІ. ФІНАНСУВАННЯ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
8.1. Фінансування ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ здійснюється за рахунок коштів меценатів, спонсорів та інших коштів не заборонених законодавством України.




Немає коментарів:

Дописати коментар