середу, 27 лютого 2019 р.

Дослідження Святого Письма на тему: «Завжди потрібно вчитися»


Людині завжди потрібно вчитися. Усе життя. Незалежно від віку, професії, статі. Важливо одне – мати гарних наставників, які не лише словами подадуть приклад. 
Таким великим Вчителем всього світу був і залишається Ісус Христос.
Коли Він був на землі,  завжди жив по правді. Навчав своїх учнів-дітей законам праведного життя.
Людина краще дослухається і розуміє повчання на прикладі когось чи чогось. Саме так і робив Месія. Коли збиралося багато народу – Він закликав людей жити правдою. Не просто казав: «От так добре, а так ні». Ісус Христос розказував короткі повчальні історії. Потім Він пояснював сам зміст притчі. А тоді вже люди з Божими настановами робили з них висновки.
Чого ж навчають притчі? Найголовнішого – бути Людиною. Треба вміти користуватися знаннями, які тобі дано. От саме в «Притчі про сіяча» Син Божий на прикладі трьох зернин показав наслідки науки. І як знаємо з Біблії: «Зерно – це Боже Слово» (Луки 5:11).  Ісус навчає, що лише на добрій землі із зернин отримаємо хороший врожай. Це означає, що усе навчання буде марним, якщо людина не хоче вчитися, пропускає мудрі повчання повз вуха. Навіть просто почути – мало, треба над цим замислитися і зробити правильні висновки.
Зернинка – це кожна людина на землі.  Не буде врожаю край дороги - і не буде спасена людина, яка чує Боже Слово і піддається легко злу. Не буде врожаю на камянистому грунті -  і не буде спасена людина, яка має слабку віру і не може пройти випробування. Не буде врожаю і між тереном – і не буде спасена людина, яка думає про матеріальне. Треба передавати свої  мудрі знання нащадкам.
А тільки буде врожай там, де є добрий грунт. Спасеними будуть люди, що мають міцну і непохитну віру, дотримуються Божих заповідей.
   Ісус Христос прийшов на землю нас спасти, віддав своє життя. Тому потрібно жити так, як він навчав багато-багато століть тому. Жити правдою!

Немає коментарів:

Дописати коментар